فاطمیون
یاس بوی حوض کوثر می دهد عطر اخلاق پیمبر می دهد ....
یاس بوی حوض کوثر می دهد عطر اخلاق پیمبر می دهد ....
در اوقات فراغت فقط #استراحت نکنیم
⁉️ آسیب های عدم برنامه ریزی برای اوقات فراغت چیست؟
اوقات فراغت به دلیل آزاد شدن ذهن و فرصت برای پرداختن به علاقمندی ها، معمولا باید بستر نوآوری و خلاقیت باشد. متاسفانه افراد با این تصور که اوقات فراغت یعنی زمان خوشگذرانی و لذت جویی، بدون هیچ طرح و برنامه ای آن را سپری می کنند و فقط به استراحت و تن پروری می پردازند.
فقط تماشاگر نباشیم
فراغت ها با نبودن برنامهی هدفمند، به سمت فراغت انفعالی میرود و فرد را مصرفکنندهی محض بار می آورد. به این دلیل است که افراد در مواجهه با انواع محرکهای صوتی و تصویری (رادیو/تلویزیون/بازی های اینترنتی و فضای مجازی) به عنوان اولین و راحت ترین سرگرمی ها، با هجوم اطلاعاتی مواجه میشوند که به دلیل بیبرنامگی و باور بر خوشگذرانی صرف، نسبت به آن ها تفکر انتقادی ندارد و در نتیجه خلاقیت و ارادهی وی به مرور زمان از بین میرود. این مساله قابل انکار نیست که بیبرنامگی در ایام فراغت، موجب انواع آسیبهاست. پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: بیشتر مردم در دو خصلت دچار گمراهی و ضلالت هستند: #سلامتی و #فراغت.
آگاهی، شرط لازم برای برنامهریزی
بیکاری و فراغت خصوصا در سنین نوجوانی و #جوانی جدای از آسیب های اجتماعی، آسیب های فردی ایجاد می کند و بهداشت جسمی و روحی افراد را به مخاطره میاندازد که از جمله این آسیبها میتوان به این موارد اشاره کرد : ایجاد روحیهی #مصرف_گرایی که با باورهای دینی ما در تضاد شدید است، تنبلی و تن پروری، انحرافات جنسی، #افسردگی، آسیبپذیر شدن نسبت به انحرافات موجود در فضای مجازی، خشونت و… . این همان گرفتاری در گمراهی است که پیامبر (ص) اشاره داشته اند.
#اوقات_فراغت، بهترین زمان برای پیشرفت
فرد و جامعه دینی تکلیفگراست و بیکار ماندن برای افراد به منزلهی سقوط است. #امام_سجاد (ع) در دعای مکارم الاخلاق می فرمایند: …واستفرغ ایامی فیما خلقتنی له… ( ایام فراغت مرا به آن هدفی که مرا برای آن خلق کردی اختصاص بده). بنابراین یادمان باشد در ایام فراغت صرفا به دنبال #استراحت نباشیم و بخشی از آن را با برنامهای متناسب شخصیت و باورهای خود برای رسیدن به اهداف زندگی، شکوفایی استعدادها، نوآوری و #خلاقیت اختصاص دهیم.
#مهارتهای_زندگی
@Khamenei_Reyhaneh
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط رخشاني زابل در 1398/04/27 ساعت 11:25:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |