فاطمیون
یاس بوی حوض کوثر می دهد عطر اخلاق پیمبر می دهد ....
یاس بوی حوض کوثر می دهد عطر اخلاق پیمبر می دهد ....
دوازده نکته درباره برنامهریزی
زندگی ما یک مدت محدودی دارد و روزی به پایان میرسد. بااینوجود، کلی کار در زندگیمان هست که میخواهیم انجام دهیم؛ ولی وقت کافی برای انجام بسیاری از کارها را نداریم و باید طوری رفتار کنیم که بتوانیم بیشترین بهره را از زمان ببریم.
برنامهریزی، میتواند تعادل را میان فعالیتهای مختلف ما در خانه، مدرسه، کار و دغدغههای شخصی برقرار کند تا بتوانیم با رانندگی درست در زمان، به هدفهایمان برسیم.
«أُوصِیکُمَا وَ جَمِیعَ وَلَدِی وَ أَهْلِی وَ مَنْ بَلَغَهُ کِتَابِی بِتَقْوَی اللَّهِ وَ نَظْمِ أَمْرِکُمْ وَ صَلَاحِ ذَاتِ بَیْنِکُمْ…؛ شما و همه فرزندانم و هرکس که نامهام به او میرسد را به ترس از خدا، نظم در زندگی و اصلاح بین مردم سفارش میکنم…»
بخشی از نامه 47 نهجالبلاغه؛ وصیت امام علی علیهالسلام به امام حسن و امام حسین علیهماالسلام.
حال که برنامهریزی جزء مهمی از زندگی هر شخصی به شمار میآید، دوازده نکته که باید قبل از برنامهریزی برای کارهایتان، آنها را بدانید را با هم مرور میکنیم:
1️⃣ زمانشناس باشید
باید ببینید روز یا هفته خود را چطور میگذرانید. قبل از اینکه برنامهریزی کنید، باید بدانید زمانتان را به چه کارهایی اختصاص دادهاید؛ از درس تا بازی، از مسجد رفتن تا مدرسه و…
2️⃣ خلاق باشید
زمانهای بلااستفادهتان را هم مشخص کنید؛ مثلاً زمانهای رفتوآمدتان از خانه به مدرسه یا وقتهایی که در خانه بیکار هستید. باید سعی کنید با خلاقیت و ایجاد فعالیتهای ساده مثل خواندن کتابچههای کوچک و رمان، این زمانها را زنده کنید.
3️⃣ بیحوصله نشوید
کارهایی که به نظرتان بر روی سایر فعالیتهایتان اثر میگذارند را مشخص کنید؛ مثلاً بازیهای کامپیوتری این ویژگی را دارند و بر روی فعالیتهای بعدی اثر میگذارند. معمولاً بعد از این بازیها، زیاد حوصله انجام کارهای دیگر را ندارید! باید تلاش کنید که انجام این فعالیتها را به حداقل برسانید.
4️⃣ هدف داشته باشید
باید ببینید هدفتان از برنامه یا برنامههایی که میریزید چیست. باید جلوی برنامهتان یک «چرا؟» بگذارید؛ یعنی به چه چیزهایی میخواهید برسید؛ این میشود همان هدفگذاری.
برای خواندن 8️⃣ نکته کاربردی دیگر درباره برنامهریزی به سایت یا #نرم_افزار_موبایلی نو+جوان مراجعه کنید ?
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط رخشاني زابل در 1398/09/10 ساعت 03:02:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |