صنعت هسته‌ای در خدمت «ایران قوی»۲

​ادامه #گزارش_هفته

🔻 دانش هسته‌ای بومی

🔹 یکی از مهم‌ترین خصوصیات حوزه‌ فناوری هسته‌ای در ایران اسلامی، بومی شدن این دانش است. یعنی این‌گونه نیست که ما نیروگاه‌ اتمی داشته باشیم و اداره‌کننده‌ آن یک متخصص غیرایرانی باشد. این موضوع امتیازی بزرگ برای کشور، نماد خودباوری و از سوی دیگر نشان پیشرفت ساختارهای آموزشی و علمی داخلی است. نظام آموزشی‌ای که  توانسته با تکیه ‌بر استعداد خارق‌العاده جوانان مومن مستعد، آنها را تربیت وجذب و چرخه‌ تولید دانش تا صنعت را تکمیل کند و در نهایت نیز  انحصار کشورهای غربی را در این صنعت بشکند.

🔹 امروز چرخه‌ سوخت هسته‌ای یعنی مراحل اکتشاف، استخراج، تولید کیک زرد، فرآوری اورانیوم، غنی‌سازی، ساخت قرص، میله و مجتمع سوخت، مدیریت سوخت هسته‌ای در قلب راکتور و مدیریت پسماندهای راکتور همگی در داخل  کشور و با تکیه بر دانش بومی هسته‌ای انجام می‌شود. اگرچه در زمینه تجاری‌سازی این صنعت باید گام‌های جدی‌ و عملیاتی برداشته شود.

🔻 دستاوردهای پزشکی هسته‌ای

🔹 “ایزوتوپ تلوریوم ۱۳۰” یکی از دستاوردهای دانشمندان جوان صنعت هسته‌ای است که با طراحی و ساخت و راه‌اندازی زنجیره مربعی از  ۲۰ ماشین سانتریفیوژ به‌دست‌آمده و در حوزه‌پزشکی به‌ویژه تولید مواد اولیه رادیوداروها و تشخیص انواع سرطان و بیماری‌های صعب‌العلاج، در داروسازی، بخش‌های صنعتی، زمین‌شناسی، کشاورزی و علوم هسته‌ای کاربرد فراوانی دارد. امروز محققان کشورمان با استفاده از دانش هسته‌ای توانسته‌اند بیش از ۵۰ رادیوداروی تشخیصی، تسکینی و درمانی تولید کنند. پودر “همواِستات” یا “بندآورنده خون” از دیگر دستاوردهای دانش هسته‌ای در حوزه پزشکی است. محصولی که در جراحی‌ها برای جلوگیری از خونریزی کاربرد بالایی دارد.  امروز باهمت دانشمندان کشورمان، ایران در زمره‌ ۵ کشور دارای دانش فنی ساخت این محصول پزشکی قرار گرفته است.

🔻 تأمین امنیت غذایی و محیط‌زیستی با هسته‌ای

🔹 امروز با تلاش خارق‌العاده دانشمندان ایرانی، دانش هسته‌ای در سه بخش “پلاسما، زیستی و پرتودهی” به کمک بخش کشاورزی و امنیت غذایی آمده است. مقابله با آفات کشاورزی، آفت‌زدایی غلات و مواد غذایی و افزایش ماندگاری آنها از مهم‌ترین خدمات دانش هسته‌ای در بخش کشاورزی است.

🔹 همچنین استفاده از دانش هسته‌ای در بخش صنعت و حفاظت از محیط‌زیست از دیگر دستاوردهای این فناوریِ باارزش بومی است. طراحی و ساخت سامانه‌ شتاب‌دهنده “الکترواستاتیک الکترون” برای تصفیه پساب‌های صنعتی قابل‌استفاده در صنایع تولید لاستیک و صنایع پلیمری تحول اساسی در این بخش‌ها ایجاد کرده است.

🔻 تبیین دستاوردهای هسته‌ای راه شکست عملیات روانی

🔹 طبیعی است با این‌همه دستاورد و پیشرفت صنعت هسته‌ای، بدخواهان ملت ایران عصبانی شده و در مسیر اعتلای کشور سنگ‌اندازی کنند. استعمارگران و  مستکبران حاضر نیستند تا دیگر کشورها انحصار قدرت علمی آنها را بشکنند. در طول این سال‌ها، دشمنان ایران با تهدید، تطمیع، خشونت و ترور دانشمندان،اعمال فشار بین‌المللی و صدور قطعنامه‌های گوناگون و تحریم اقتصادی ملت ایران، همه‌ دسیسه‌ها و خدعه‌هایی که توانستند را انجام دادند تا پیشرفت صنعت هسته‌ای ایران را کُند یا متوقف کنند. آنها می‌خواستند مردم ایران از حق مسلم خودشان چشم‌پوشی کنند، اما نتوانستند.

🔹 امروز دشمن در چالش هسته‌ای با ایران اسلامی با به راه انداختن جنگ تبلیغاتی، در صدد است تا حرکت در زمینه‌ صنعت هسته‌ای را یک مسئله‌ پرهزینه و بدون دستاورد نشان دهد و حتی آن را در مقابل مسیر ایران پیشرفته جا بزند! در مقابل این نقشه‌ بدخواهانه باید ایستاد. «اگر شما ایران قوی میخواهید، هر کسی ایران را دوست دارد، هر کسی جمهوری اسلامی را دوست دارد، هر کسی ملّت را دوست دارد و قوّت این کشور را میطلبد، بایستی به این بخش از تلاش و فعّالیّت علمی و تحقیقاتی و صنعتی و کاری‌ای که اینجا انجام میگیرد اهمّیّت بدهد و برایش اعتبار قائل بشود.» ۱۴۰۲/۳/۲۱ مسئولان صنعت هسته‌ای نیز باید این ظرفیّت بزرگ را با مردم در میان بگذارند. «در همه‌ی بخشهای زندگی مردم، این صنعت میتواند حضور مؤثّر و مفید داشته باشد. این را به مردم بگویید تا مردم قدر این صنعت را بدانند و اینکه میگفتند «حقّ مسلّم ما است»، واقعاً بدانند که حقّ مسلّم آنها است.» ۱۴۰۲/۳/۲۱

🔹 سخن پایانی اینکه با تبیین دقیق دستاوردهای صنعت هسته‌ای در زندگی مردم و نقشی که انرژی هسته‌ای در تحقق ایران قوی و مقتدر دارد، عملیات روانی وسیع دشمن برای سیاه‌نمایی فعالیت‌های صلح‌آمیز جمهوری اسلامی شکست خواهد خورد. البته مردم از تاریخ گذشته برای ساختن امروز و فردای ایران قوی درس گرفته‌اند و به‌خوبی میدانند که دشمنان پیشرفت هسته‌ای همان غارتگران دیروز نفت ایران هستند که چهره عوض کرده اند.

 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزب‌الله

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.