فاطمیون
یاس بوی حوض کوثر می دهد عطر اخلاق پیمبر می دهد ....
یاس بوی حوض کوثر می دهد عطر اخلاق پیمبر می دهد ....
آداب بحث کردن در فضاى مجازى را یاد بگیریم
یکی از بندهای ابلاغیهی رهبر انقلاب دربارهی فضای مجازی، اشاره به اهمیت 《فرهنگسازی، آموزش و افزایش آگاهی و مهارتهای عمومی》 است. ایشان همچنین بارها به مناسبتهای گوناگون بر استفاده درست از این فضا و پرهیز از تبعات منفی این حوزه اشاره داشتهاند. به همین علت تحریریهی سبک زندگی به مرور به انتشار مطالبی در حوزه #سواد_رسانه ای میپردازد.
هیچکس نمیگوید من بیاخلاقم! برعکس؛ همه ادعای اخلاقمداری دارند و همدیگر را هم به رعایت اخلاق دعوت میکنند؛ در فضای مجازی هم اغلب افراد، ظاهرا اسوه انسانیت و الگوی شهروند بااخلاق هستند. اما آنچه در عمل دیده میشود، چیز دیگری است. متأسفانه در فضای مجازی، و خصوصا در بحثهای سیاسی، بستری فراهم است که افراد به سادگی به یکدیگر توهین کنند و تهمت بزنند. در حالی که اکنون، بیش از هر زمان دیگری، به حفظ وحدت ملی و اجتماعی نیاز داریم. پس بهتر است نکاتی را درباره اخلاق بحث کردن در فضای مجازی رعایت کنیم وبه این دلیل که بحثهای شدید و چالشبرانگیز، اکثرا در حوزه مسائل سیاسی در میگیرد، بیشتر توصیهها را با نگاه به بایستههای بحثهای سیاسی، بیان میکنیم:
1) لجبازی نکنید
اگر در خیابان زمین بخورید، تا خانه سینهخیز میروید؟! خیر! برمیخیزید، لباستان را میتکانید و خودتان را به مقصد میرسانید.
اگر از جایی به بعد، فهمیدید که حرفهای طرف مقابل، صحیح و منطقی است، بپذیرید و از مواضعتان کوتاه بیایید؛ اینطور نباشد که از درون قانع بشوید، اما در ظاهر بحث را ادامه بدهید و با لجبازی و تعصب، بر حرف خود پافشاری کنید. قصدتان از شرکت در بحثها، تخریب طرف مقابل یا روکمکنی نباشد. ظرفیت پذیرش حرف حق را داشته باشید. تعصب کورکورانه، از عقل به دور است. طوری رفتار کنید که دیگران بتوانند به عنوان یک فرد منطقی، حتی با تفکرات سیاسی مخالف خودشان، با شما تبادلنظر کنند و از بحث با شما، بیاموزند و لذت ببرند.
٢) ادب را رعایت کنید
اختلافنظرها نباید شما را به جدالهای مجازی و جنگ کارکتری بکشاند. در فضای صلح و ادب، دیدگاههایتان را با هم به اشتراک بگذارید. اگر اطلاعاتی با مدرک و سند دارید، برای همدیگر بفرستید، اما پایتان را از بحثهای بینتیجه و جدلهای بیفایده بیرون بکشید. از حریم ادب خارج نشوید و سند و مدرکتان را همانجا روی میز بگذارید و ارائه آن را حتی به فردا موکول نکنید تا حرف و حدیثی پیش نیاید.
٣) مراقب ایمانتان باشید
همیشه حواستان به ایمانتان باشد که در فضای مجازی و خصوصا بحثهایش به باد فنا نرود. قبل از گفتن یا به اشتراک گذاشتن هر مطلب، به این فکر کنید که علاوه بر این دنیا، در آخرت هم باید در موردش پاسخگو باشید. در طول بحث و تبادلنظر، اگر طرف مقابل عنان از کف داد و ناسزا گفت، او را به آرامش دعوت کنید؛ سزا نیست که لب به ناسزا بگشایید!
4) آینده را فراموش نکنید
در بحثها، خصوصا بحثهای سیاسی، مراقب باشید که همه پلهای پشت سرتان را خراب نکنید. قرار نیست بعد از اتمام این بحث، دنیا هم تمام شود! پس طوری حرف بزنید که بتوانید بعدا توی چشم دیگران نگاه کنید. بقیه را هم به آرامش دعوت کنید و نگذارید کارشان در بحثهای سیاسی به دعوا و قهر برسد. خانواده و دوستانتان را در بلبشوی فعالیتهای مجازی (خصوصا بحثهای سیاسی) از دست ندهید؛ بازگشت شما به سوی آنهاست!
@Khamenei_Reyhaneh
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط رخشاني زابل در 1397/10/18 ساعت 02:06:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |