فاطمیون
یاس بوی حوض کوثر می دهد عطر اخلاق پیمبر می دهد ....
یاس بوی حوض کوثر می دهد عطر اخلاق پیمبر می دهد ....
#خواندنی | افقهای بلند برای زندگی
یکی از تفاوتهای مهم اسلام و سایر مکاتب موجود در دنیا، نگاه حداکثری اسلام به زندگی انسان است. اسلام، انسان را موجودی میداند که قابلیت رسیدن به اهداف و افقهای بلند را دارد.
در نگاه اسلام، انسان موجودی است که میتواند بهعنوان خلیفه خداوند در زمین باشد. (وَإِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلاَئِکَةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً – سوره بقره-آیه 30) (1) به همین دلیل است که اسلام برنامهای جامع برای زندگی انسان ارائه میدهد تا تمامی شئون زندگی او با برنامهای منظم و یکپارچه مدیریت شود. این در حالی است که سایر مکاتب موجود در دنیا نگاهی ناقص به عرصههای مختلف زندگی انسان دارند.
برای مثال مکاتب مادیگرایانه - که امروزه بر غالب دنیا حاکم هستند - تمام تلاششان را معطوف به این دنیا کردهاند. این مکاتب هدف زندگی انسان را محدود به همین دنیا دانسته و به دست آوردن ثروت و قدرت بیشتر را مهمترین هدف زندگی انسان میدانند. اما نتیجه این نگرش ناقص چیزی جز نادیده گرفته شدن بسیاری از مکارم اخلاقی و کرامتهای انسانی نیست. شاهد این حرف جنایتهای فراوانی است که همهروزه در سراسر دنیا مشاهده میکنیم. از سوی دیگر این نگرش ناقص حتی مانع آبادانی این دنیا هم شده است. برای مثال به میزان تخریب محیطزیست توسط انسانها در دهههای گذشته توجه کنید! محدود شدن هدف زندگی انسان به این دنیا موجب شده است که انسان برای رسیدن به ثروت دست به هر اقدامی بزند؛ حتی اگر این اقدامات موجب از بین رفتن سرمایههای طبیعی این دنیا شود.
از سوی دیگر نگاه ناقص دیگری به زندگی وجود دارد که انسان را از هرگونه تلاش برای آبادانی این دنیا بازمیدارد و ادّعا میکند که انسان فقط باید به دنبال ثواب در آخرت باشد. این نگاه حداقلی به زندگی، موجب ایجاد تنبلی، رکود و بیمسئولیتی در زندگی انسانها میشود.
اما اسلام با هر دو نگاه مطرح شده مخالف است و با برنامهای جامع و منظم، هم به دنبال آبادانی دنیا و هم به دنبال رساندن انسان به عالیترین مقام در جهان آخرت است. اما باید توجه داشت که این برنامه جامع را نباید بهصورت گزینشی اجرا کرد. اجرای گزینشی دستورات اسلام همان «دین حداقلی» است که آقا در بیاناتشان درباره آن صحبت میکنند: «دین حداقلی و اکتفای به حداقلها، ازنظر اسلام قابلقبول نیست؛ ما در معارف خودمان چیزی بهعنوان دین حداقلی نداریم.»
در نتیجه اسلام دینی است که برای انسان اهداف حداکثری را در نظر گرفته و برای رسیدن به آنها برنامهای جامع و منظم ارائه داده است. قطعاً رسیدن به آن اهداف در پرتو اجرای کامل و حداکثری دستورات اسلام ممکن خواهد بود.
(1) و به یاد آور زمانی را که پروردگار تو به ملائکه گفت: من میخواهم در زمین خلیفهای قرار میدهم.
نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
@Nojavan_khamenei
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط رخشاني زابل در 1398/06/21 ساعت 10:05:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |